Ulkomailta tilaamisen vaikeus ei viehätä

Suomi on monella tapaa hyvä maa. Täällä on tarpeeksi kylmä talvella, jotta Darwinin mallin mukaan elävät otukset ymmärtävät pysyä kaukana. On sosiaaliturvaa ja ilmaista koulutusta. Mutta on yksi pirulainen, joka haittaa monen himoitsemani tavaran hankkimista: Niitä saa vain ulkomailta.

Mennään aikakoneella kevääseen 2013. Kaveri sai tuolloin päähänsä hienon ajatuksen. Tilataan tavaraa NHL:n Shopista! Hänelle Pittsburgh Penguins ja minulle Florida Panthers tavaraa. Selatessani nettikauppaa löysin treenishortsit ja snapbackin ja ilmoitin kaverilleni, että laita nämä samaan tilaukseen niin selvitään yksillä toimituskuluilla. Tilaus sisään ja sitten odotettiin. Ongelmia alkoi ilmetä jo tässä vaiheessa.

Penguinsin tavarat ja minun snapback lähtivät hienosti liikenteeseen ja pystyimme trackkerillä seuraamaan kuinka paketti eteni kaupungista toiseen. Mutta ne shortsit. Ne istuivat edelleen Atlantin toisella puolella. Päällimmäinen ajatus oli, että ehkä ne ovat loppu ja niitä joudutaan tilaamaan varastolta. Muut tavarat liikkuivat iloisesti kohti Suomea ties kuinka monen kaupungin kautta. 

Kelataan eteenpäin. Kaverille soitettiin tullista, että teille on tilattu tavaraa USA:sta ja että he voivat tullata tavarat hänen puolestaan pientä korvausta vastaan. Näytimme vihreää valoa, koska kummallakaan ei ollut harmainta haisua, miten tullataan itse.

Samaan aikaan toisaalla NHL Shop oli onnistunut löytämään haluamani shortsit ja ne lähtivät liikkumaan jo tutuksi tullutta reittiä kohti Suomea. Se siitä yhdestä toimituksesta todettiin frendin kanssa ja jäätiin odottamaan ensimmäisen erä saapumista. Ja sehän tuli. Ei muuta kuin töiden jälkeen frendille ihmettelemään uutta lätsää.

Muutaman päivän kuluttua saapuivat myös shortsit. Taas tullista soitettiin. Vihreä valo ja lopulta shortsit olivat kaverillani. Oltiin päästy vaiheeseen, jossa tavarat on toimitettu ja nyt pitäisi alkaa maksamaan. Ja se tuli muuten kalliiksi.

Minun lippikseni ja shortsini maksoivat dollareina maksimissaan 60$. Maksoin toisen postikulun ja kaveri toisen. Sitten toinen tullauspalvelu 12e minun piikkiin ja toisesta tietty prosentti. Ja sitten verot ja tullaus.

Viivan alle jäi maksettavaa 120,89e. En edes haluaa tietää paljon kaveri maksoi.

Palataan tähän päivään. Olen taas onnistunut tilaamaan tavaraa verkkokaupasta. Tällä kertaa NFL Storesta, joka operoi EU:n rajojen sisällä. Tullin kanssa ei siis tarvitse vääntää. Mutta sitten tulee yksi pieni mutta.

DHL:n verkkosivuilta pitäisi pystyä seuraamaan tilausta. Tämä ei toiminut, joten päätin perjantaina 27.9.2013 klo 8.00 soittaa heidän asiakaspalveluun ja kysyä, että mitäs tilaukselle kuuluu, kun NFL Store ilmoittaa statukseksi shipped. Ilmoitin pitkän numerosarjan ja sillä ei löytynyt mitään. Sitten haettiin nimellä ja paketti löytyi. Se oli jopa saapunut heidän toimipisteeseen Helsinkiin. Hienoa, ajattelin, mutta pieni epäilys heräsi, kun asiakaspalvelija kertoi, että paketti lähtee jakeluun tänään ja saan sen tänään. Odotin kotona 8.00-16.30. Ei näy pakettia. Soitan uudestaan DHL:lle ja kerron tilanteen. Sieltä vastattiin, että ei kerinnyt tämän päivän jakeluun, mutta maanantaina tulee klo 12-15.

Päästään tähän päivään. On maanantai. Kello on 15.00. Pakettia ei näy.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Alkoholi jäi taakse jo vuosi sitten

Ei mikään perinteinen matkablogiräpätys

Suomalainen mies, joka puhuu.