Opiskelun ja työnteon yhdistämisestä

Käyn koulua Helsinki Estonian Business Schoolissa ja aloitin nyt toisen vuoden. Opiskelua on Ruoholahdessa joka toinen viikonloppu torstaista lauantaihin. Toisin sanoen paljoa ei tarvitse paikalla olla. Lukukaudessa näitä "kouluviikonloppuja" on kuusi ja niistä ensimmäinen on jo takana päin. Helppo nakki, sanoisi eräskin tuusaaja. Kolikon kääntöpuoli on kuitenkin se, että omalle vastuulle kaatuu huomattavasti isompi työmäärä kuin mitä täyspäiväisesti koulussa käyvä joutuu itsenäisesti tekemään.

Lisätään pakettiin työ. Työskentelen Saunalahden myyntipisteellä täyspäiväisesti tiimiohjaajana. Vastuullani on myyntipisteen toiminta. Siinä on oma hommansa. On tulosvastuuta ja alaisia ja pomoja ollen itse samalla eräänlainen pomo. Palvellaan asiakkaita ja pyritään hankkimaan uusia. Pidetään porukka kasassa ja motivoituneena. Jeesataan kun on vaikeaa ja näytetään esimerkkiä. Ja tilataan sim-kortteja. Työni on siis kuten kouluni: omalla vastuulla on paljon.

Nämä kaksi osa-aluetta vaativat aikataulun ja siitä tulee löytyä seuraavat kaksi asiaa:
1. Koska teen koulutehtävät. Pelkällä palautus päivällä voi pyyhkiä pyllynsä. Ei toimi.
2. Koska olen vapaalla. Kun sopii itsensä kanssa vapaat hetket, saa niistä todella paljon enemmän irti.

Näillä kahdella kohdalla saa yllättävän paljon tilaa kiireiseenkin viikkoon. Tärkeää on kuitenkin muistaa, ettei tee liian ahdasta. Silloin rupeaa lipsumaan niin varmasti, ettei Nordicbet tarjoa kyseistä kohdetta lainkaan.

"Helpommin sanottu kuin tehty" kuuluu vanha sanonta. No nyt se on sanottu. Ei muuta kuin tekemään.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Alkoholi jäi taakse jo vuosi sitten

Ei mikään perinteinen matkablogiräpätys

Suomalainen mies, joka puhuu.