Ei mikään perinteinen matkablogiräpätys

Alkusanat

Muistan höpöttäneeni useita kertoja siitä miten haluaisin joskus käydä Belgiassa, mutta en ollut kuitenkaan vielä kertaakaan päätynyt Luxemburgia lähemmäs tuota nykytiedoillani oluen lisäksi erityisesti suklaan pyhättönä tunnettua valtiota.

Matkan alku- ja päätöspisteeksi valittiin kuitenkin Alankomaat ja sieltä Amsterdamin järkyttävien hotelliyöhintojen (alkaen 250 €/yö) myötä Utrecht (vain 134,33 €/yö), jota käytimme tukikohtana suhatessamme Intercity-junilla eri kaupunkeihin ihmettelemään mitä löytyy mistäkin. Reissun toinen puoli pidettiin majaa Belgian Antwerpenissä.

Tämä ei ole mikään perinteinen matkablogiräpätys, vaan keräsin tähän kaikkeista hilpeimmät, oudoimmat, hieman kuvottavat ja ajoittain jopa törkeät löydökset. 

Tervetuloa jännittävälle kirjalliselle ja kuvalliselle matkalle todistamaan, mitä Rotterdamilla, Haagilla, Utrechtilla, Antwerpenilla, Brysselillä ja Amsterdamilla oli meille tarjota.

Rotterdam

Ensimmäinsen yön jälkeen paukautettiin junalla Rotterdamiin, jossa epäilen paikallisten päivittelevän kehnoja tilanteitaan lausumalla seuraavan sanan.

Woi Witty.

Samaisella kadulla oli seuraava helkutin iso plakaati tiiliseinässä.

Vuodesta 1990 asti Ken Lumin taide on koristanut tätä seinää.

Haag

Haagissa oli upeat näkymät sillalta ilmeisesti jotain paikallisia julkishallinnon toimijoiden toimitiloja kohti.

Näkymät sillalta

Mutta kun samaisella sillalla käänsi katseensa vasemmalle, nökötti edessä käsittämättömällä sijoittelulla paikkansa ansainnut urealta löyhkäävä ulkohuussi. Kyseiseen bajamaja-hirvitykseen oli kirjattu myös palaute.

Niin monta kysymystä.

Utrecht

Utrechtissa palloilun lomassa tuli käytyä paikallisessa marketissa, jossa myytiin mitäpä muutakaan kuin suorituskyky-kaljaa (vapaa käännös), jossa on 10g proteiinia, 0.0% alkoholia, ja joka on tyylilajiltaan IPA tölkin hinnan ollessa semirento 2,50 €.

Mutta koska kyseessä ei ollut hollantilainen vaan belgilainen tuote, päätettiin että tätä ostetaan vasta Belgiassa. 

Arvaa löytyikö tuota kaljaa enää ikinä mistään?

Proteiinipirtelö belgialaisittain

Melko läheltä kyseistä ihmeolutta katsoimme näyteikkunaa ja hihitimme löydettyämme tämän kahvilan.

Perheyritys kahvilaketju Darras

Eräs Utrechtin optikkoliike oli puolestaan lyönyt näyteikkunansa täyteen paskaa.

Shittiä - useita laatuja

Belgia

Belgian puolella suhattiin Antwerpinissä ja käytiin myös Brysselissä, jossa pääsimme todistamaan 32-vuotiaalle miehelle ihan liian paljon innostusta aiheuttanutta katuimuria työn touhussa.

"Kato tota ton imuria!" -Mies 32v

Antewerpenissä oli kuitenkin kaikista paras tarjonta jännittäville bongauksille. Sieltä löytyi muun muassa: 

Tämä rekkari.

Nevö.

Tämä GDPR-postilaatikko.

Damn.

Tämä kadulle kyyläävä pahvi-Hasbulla.

Intensiteetti.

Tämä kiinni mennyt kauppa. Bye.

Minimun effort.

Ja tämä sisustuskauppa.


Espoossa myydään pohjoismaista designia.

Amsterdam

Loppuun vielä yksi löydös. Pyörimme Amsterdamissa pitkän tovin ja iltapäivän puolella löysimme selkeän konsensuksen tarpeesta mocktaileille. Hieman Google Mapsia veivattuani olin paikantanut kattoterassilla varustetun paikan nimeltä W, jolla oli erinomaiset pisteet Google-arvosteluissa.

Kun zoomailin mitä reittiä pääsisimme perille satuin huomaamaan, että läheisellä sillalla edustaa sen tason patsas, että se oli pakko käydä katsomassa. 

Sanoin matkaseuralle, että minulla on vielä ihan nopea yllätys tuolla sillalla ennen kuin mennään W:hen.

Kipitimme pikavauhtia sillalle, jossa näimme patsaan ensin sivulta, jolloin vaadin että katsomme patsasta suoraan edestä:


Eduard Douwes Dekker salanimeltään Multatuli, oli alankomaalainen kirjailija.


Tähän päättyy kirjallinen ja kuvallinen matkamme. Kiitos matkaseurasta!

Loppusanat

Yhdeksän päivää meno- ja paluupäivät mukaan lukien kierrettyämme opin että hollantilaiset vihaavat velkaa, rakastavat polkupyöriä ja puhuvat todella hyvää englantia. 

Belgian puolella taasen oli todella paljon erilaista sakkia, Antwerpenissä jauhettiin hollantia ja Brysselissä kieli vaihtui ranskaan, joskin englantia käytettiin sujuvasti läpi reissun.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Alkoholi jäi taakse jo vuosi sitten

Suomalainen mies, joka puhuu.