Muumin päivä -erikoismukin ostokokemus 9.8.2018

Muumin päivä -erikoismukin ostokokemus

Alla olevat ajat ovat parhaita arvauksia viime aamuyön alkutunneilta, mutta alussa ja lopussa lukemat täsmäävät täysin.

8.8.2018

klo 23.51: Arabian verkkokauppasivuston kello raksuttaa kohti keskiyötä. Valmistaudun iskemään heti kun kello lyö yli keskiyön. Olinhan onnistunut NHL:n Global Seriesiinkin ostamaan 4 kpl lippuja, joten ei yksi muumimuki voi olla niin vaikea hankinta. En olisi enempää voinut olla väärässä.

9.8.2018

klo 0:00: Kello ja Arabian verkkokauppa lyövät molemmat. Kello yli keskiyön ja Arabian verkkokauppa homman seis. Arvatenkin näin, mutta kokemuksesta tiesin, että kyllä se tästä kun vaan vähän jaksaa päivittää sivua.

klo 0:02: Osta-nappi ilmestyy tarjolle. Valitsen 2 kpl ja lähden etenemään. Täytän tietoni ja sen jälkeen alkaa raksutus. Postikuluja Arabian kauppa ei saa millään laskettua ja homma vain pyörittää paikallaan.

klo 0:05: Teen riskiliikkeen ja yritän mennä alkuun. Mikään ei toimi. Erinäisiä häiriöilmoituksia näen useita.

klo 0:15: Kokeilen mitä tapahtuu jos poistan kaikki historia tiedot ja evästeet. Pääsen taas osta-napin kanssa eteenpäin, mutta postikuluihin tössää. Seuraavat kolme varttia kokeilen ja kokeilen, mutta tuskaista on.

klo 0:59: Olen tähän asti koittanut aina vaan uudestaan, seurannut somea ja pyrkinyt tunnistumaan iskun paikkaa.

Sitten tapahtuu kauheita. Loppuunmyyty -teksti loistaa osta-napin sijaan ruudulla.

En voi käsittää. Ei ne voinut myydä niitä, kun koko kauppa oli nurin heti alusta asti. Lopulta menen kuitenkin makuuhuoneeseen ja myönnän tappion toimeksiantajalle. Pieni epäilys kuitenkin kalvaa. "Menikö ne muka oikeesti viidessä minuutissa ja kaatoivat siinä samalla kaupan".

klo 01:15: Seuraan edelleen puhelimella somea ja tilannetta verkkokaupan statuksesta. Näen viestejä, joissa lukee "nyt toimii, menkää ostamaan". Olisiko nyt se paikka iskeä? Yritän ja yritän ja pääsen aina postikuluihin saakka. Taas homma menee nurin. Harmitus on ilmeistä.

klo 01.27: Arabian kauppa toimii taas ja somen mukaan myös muilla. Osta-nappi möllöttää tutulla paikallaan ja pääsen tällä kertaa jo maksutavan valintaan asti. Nopealla päätöksellä ensimmäisenä tarjolla ollut Mobile Pay tulee valituksi ja pääsen tästäkin eteenpäin. Näen katevarauksen ja tiedän että nyt ollaan lähellä. Pitää vaan pyyhkäistä oikealle kuin Tinderissä konsanaan ja mukit ovat meidän.

Ja FLATAM!

Ei toimi.

Miksi? Koska maksukorttina on vanha Visani. Aktia uudisti Mastereihin hetki sitten ja en ollut vielä merkannut uutta korttia Mobiley Payhyn. Hetken kiroan ja mietin että mitä vielä voi mennä pieleen.

Onnekseni teen seuraavan havainnon: "Tuossahan on "Add new card" nappi" Tykitän välittömästi uuden master cardini tiedot uskomattomalla sorminäppäryydellä puhelimen näytölle ja saan merkin, että homma jiirissä.

Pyyhkäisen näyttöä sinetöidäkseni kaupat.

Technical error.

Pyyhkäisen uudestaan

Technical error.

En voi uskoa. Pyyhkäisen vielä.

Technical error.

Ei se vaan toimi. Ei millään. Haen vastauksia ympäriltäni, mutta niitä ei ole tarjolla.

01:42: Hetken harkittuani otan riskin ja painan itseni pois mobile paysta ja palaan selaimen sivulle, joka pompautti minut appsiin. Nyt jännittää painaa edellistä, mutta ajattelen sen vievän ehkä takaisin maksuvalintaan. Edellistä painettuani näen ruudulla jälleen maksutavan vaihtoehdot. 2 kpl mukeja on edelleen ostoskorissa odottamassa maksua. Onnistunko sittenkin?

Painan verkkopankkimaksun auki. Aktia pelitää upeasti ja tuttu kirjautumissivu loistaa ruudulla. Ladon tunnukset niille tarkoitettuihin kenttiin ja lyön avainlukukortista oikeaa numeroa oikeaan paikkaan. Homma etenee.  Vielä viimeinen sinetti pitää antaa yhdellä tunnusluvulla. Kännykkä raksuttaa ja jännitys tiivistyy.

Menikö se läpi?

Maksu hyväksytty. Palaa palveluntarjoajan sivulle. En uskalla painaa mitään. Kännykkä raksuttaa. Hetken kuluttua sivu päivittyy ja sitten näen voiton sinettini ruudulla. "Kiitoksia Roni! Tilauksesi on vahvistettu"

Se meni läpi!

Mitäh? Meniks se oikeesti?

Kyllä.

Voi kiitos!

01:50 Sähköpostiluukkuun kolahtaa tilausvahvistus.

01:51 Tarkistan somesta miten muilla menee. Arabian FB-tili on juuri postannut, että kaikki meni. Ja meille niistä meni kaksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Alkoholi jäi taakse jo vuosi sitten

Ei mikään perinteinen matkablogiräpätys

Suomalainen mies, joka puhuu.